Získajte výhody a zľavy.
Prihláste sa na odber noviniek!
Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).
Novinky
Nový dizajn

Od konca januára Vám prinášame nový dizajn nášho obchodu. Dúfame že sa Vám bude páčiť a bude sá Vám u nás dobre nakupovať. Už teraz sa môžete tešiť na Valentínsku akciu.

viac
Mirabillis nájdete na GLAMI.skPricemania.sk – Porovnanie cien

Ako nosiť retiazku na nohu

Pridané: 16.05.2018

Všetko závisí od vášho osobného štýlu a vkusu a od toho, či sa cítite pohodlne pri nosení. Niektorí nosia retiazku po celý rok, zatiaľ čo iní sa rozhodnú nosiť ju len počas letných mesiacov, kým sú na pláži alebo pri bazéne. Bez ohľadu na to, pre čo sa rozhodnete, sú niektoré základné pravidlá týkajúce sa nosenia retiazky na nohu, ktoré treba mať na pamäti pri jej nosení.

    

More















1.Vyberte správne prostredie

 

    Je dôležité povedať, že členkové retiazky nepatria na pracovisko ani do žiadneho profesionálneho prostredia. Retiazky, ktoré vytvárajú hluk alebo majú na sebe zvončeky, sú tiež nevhodné vo verejných, tichých priestranstvách ako napríklad  knižnica či kancelária.

 

Retiazky na nohu so zvončekmi

 

 

   Avšak existujú nekonečné situácie, kedy je nosenie retiazok úplne v poriadku!

Napríklad:

 

  • Na pláži

  • Počas dovolenky

  • Relaxačný bazén

  • Príležitostná letná párty

  • Na festivale

 

    Nosiť ich je skvelá voľba pre tých, ktorí chcú ukázať svoje nohy počas teplého počasia. Vyzerajú mimoriadne štýlovo, keď sú kombinované s čerstvou pedikúrou a módnou obuvou.

 

 

plaž

 

       2. Ako nosiť retiazku na nohe

 

    Retiazku môžete nosiť na oboch členkoch; neexistujú žiadne overené správy o tom, čo znamená nosiť ju na ľavej alebo pravej nohe. Nikdy by ste však nemali nosiť retiazku na členku s pančuchami. Mala by sa nosiť len na holých nohách.

 

Niektorí "módisti" porušujú pravidlá a rozhodnú sa nosiť retiazku pod nohavicami alebo džínsami, čo je však prijateľné hlavne pri formálnejších príležitostiach, pretože zostane skrytá.

 

Pokiaľ ide o to, ako retiazku skutočne nosiť, niektoré dámy preferujú aby visela voľne okolo členku, zatiaľ čo iné dávajú prednosť tomu, aby bola nad členkovou kosťou. Ak chcete zistiť správnu veľkosť, jednoducho vyberte krajčírsky meter a zmerajte obvod miesta kde chcete nosiť retiazku. Potom pridajte zhruba 1 cm. Zvyčajne sa veľkosť okolo 22 cm spája s menším členkom, zatiaľ čo 25 cm je  priemerná veľkosť.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

retiazky na nohu

 

     3. Kombinovanie s oblečením

 

   Keď nosíte retiazku na členku, uistite sa, že ju neskombinujete s niektorými vražednými topánkami. Nikdy by nemali konkurovať vašej obuvi; namiesto toho by mali dopĺňať čokoľvek, čo nosíte na nohách. Retiazky vyzerajú mimoriadne efektne, keď si ich dáte s letnou obuvou - ako sú lodičky, sandále alebo žabky.

 

Zabudnite na dlhé nohavice a noste skrátené alebo šortky. Uistite sa, že je okolo vášho členka vidieť dostatočné množstvo kože, takže je jasné, že máte na sebe retiazku. Skrátené legíny, džínsy, šortky a sukne sú možnosti, ktoré zvýrazňujú retiazky.

 

 

Bižuterna retiazka na nohu

 

 

      4. Akú retiazku si vybrať

 

    Čokoľvek sa rozhodnete nosiť, uistite sa, že to odráža vás a váš osobný štýl. Váš vek je určite faktorom, určite by ste si nemali vyberať retiazku na členok s množstvom mladistvých korálok, najmä ak vám už dávno nieje 18-násť. Namiesto toho by jednoduchá tenká retiazka bola zrelšia a pohodlnejšia, ale stále to je vec vášho štýlu.

 

 

    Podobne je lepšie vyhnúť sa tomu, aby členková retiazka bola plná strapcov a drahokamov, ak nie ste fanúšikom bohémského vzhľadu, ale preferujete viac elegantný štýl. Potom pre vás bude vhodnejšie zvoliť pekný šperk so zirkónom.


retiazka na nohu

 

    Malé elegantné členky vyzerajú najlepšie v tenších, jemnejších retiazkach, hrubším členkom sa hodia mohutnejšie ozdoby, členky tak pôsobia opticky menšie.

 

    Retiazky na členky sú tiež skvelé darčeky. Ak rozmýšľate nad darčekom pre niekoho, kto oslavuje letné narodeniny, prečo jej nadarovať retiazku na nohu? Sú ideálne pre teplejšie počasie, darček bude niečo, čo sa jej bude páčiť, niečo jedinečné.

 

                      Strieborné retiazky na nohu

                                     

 

prsteň na nohu

 

 

 

      5. Zhoda s inými šperkami                

 

     Uistite sa, že vaše ďalšie šperky dopĺňajú retiazku.  

Ak nosíte jemnú striebornú retiazku, nevyberajte si výrazný náhrdelník ani náramok. Pokúste sa zladiť materiál. Strieborná retiazka priam vyzýva na strieborný prsteň na nohu.



 

   

    Retiazky na členky dodajú dotyk ženskosti a zmyselnosti akémukoľvek outfitu. Hodia so všetkým a bývajú v rôznych štýloch. 

 

 

 

 

 

      Noste svoju retiazku s pýchou

 

    Veď ju nosíte správne, pri správnej príležitosti Vám retiazky na členky dodajú štýlové body. Stačí sa ubezpečiť, že sedí s vašou osobnosťou a príležitosťou, osobným vkusom a vybrali ste štýl, ktorý vám vyhovuje.

 

 

  Jeden posledný tip: perfektným partnerom pre vašu retiazku je prstienok na nohu v zodpovedajúcom štýle.

 

 

 

 

 



Stiahnite si náš e-book a dozviete sa viac o nosení nielen retiazok na nohu ale aj náušníc, náhrdelníkov, prstenov...









 

 


Späť na zoznam článkov